På cyklen er jeg e-hjælper, og når den tohjulede står i stativet, sidder jeg bag tastaturet. Jeg skriver på bestilling menneskers livshistorie, jeg underviser i erindringsskrivning og i november 2016 udkom jeg med en bog om og med Ole Sørensen, Rebellen fra Langeland. Desuden freelancer jeg som journalist til bl.a. Magasinet LIV og Berlingske Bolig.

Skal jeg skrive noget for dig, eller har du brug for en underviser, glæder jeg mig til at høre fra dig - 30 28 84 74 / info@mavesen.dk


 

VILDSKUD

  Bogen udkom 9. november 2016  (Forsidefoto: Jonas Olufsen)

Bogen udkom 9. november 2016 (Forsidefoto: Jonas Olufsen)

Jeg havde aldrig mødt Ole Sørensen, da jeg ringede til ham første gang i februar 2016. Jeg havde fulgt hans arbejde i programmerne på DR1, og på DRs nettv nævnte han, at han havde en idé til en bog, men at han ikke selv kunne skrive den. I telefonen fortalte han mig, at det skulle være en bog om brugerne, så de kunne komme lidt frem i rampelyset. Det ville jeg rigtig gerne hjælpe med.  

Det andet opkald jeg lavede til Ole, var for at høre hvornår, han kunne komme til København og ind til møde på et forlag. Og hvornår ham og jeg kunne ses inden da, så vi kunne opklare, om vi overhovedet kunne holde hinanden ud. Skærtorsdag mødtes vi, og i april gik vi sammen hen på People's Press. 

Forlaget ville også gerne høre noget af Oles historie, selv om han ikke mente, andre kunne være interesseret i det. Sidenhen er det blevet til mange opkald, opklaringer og opture, og ned kom teksten der er endt i en velskabt bog. 


PLETSKUD

Flere af de mennesker, jeg har mødt som e-hjælper, har også trukket på min erfaring som journalist. Derfor har flere bestilt mig til at skrive deres livshistorie.

En af dem er Birgit, som selv har villet skrive, men tiden er lige så stille gået, og hukommelsen langsomt blevet upålidelig. Sammen talte vi os frem til en råd tråd i hendes begivenhedsrige liv, og gennem en række interview fik vi skitseret nøglepunkterne i hendes historie. 

Klik på fotoet og hør Birgits svar på, hvad det har betydet at få skrevet sit liv.


KNOPskud

De historier vi fortæller om os selv, er vigtige. De definerer os som mennesker, og de er med til at forme vores liv.  Derfor er det væsentligt, hvordan ens livshistorie bliver fortalt. Det kan være overvældende at kigge tilbage på et levet liv, og det er let at fare vild. Derfor er strukturen er en vigtig del af skriveprocesen og hele fundamentet for resultatet. Jeg underviser i erindringsskrivning, bl.a. på AOF Frederiksberg, hvor klassebilledet er fra. Til foråret i 2017 underviser jeg i uge 16 på Tisvilde Højskole.