Sikke højdepunkter - hold da op

For akkurat et år siden vrimlede det med sommerfugle i min mave. Jeg havde nemlig inviteret 50 seniorer, der ellers skulle have siddet alene, til juleaften. Det havde været lidt af en mundfuld at stable FRIJUL på benene, men det så ud til at lykkes – og hvilken skøn aften det blev!

 Vi var samlet 3085 år under samme tag sidste juleaften. Klik på billedet og scroll ned for at se flere billeder fra FRIJUL 2015.

Vi var samlet 3085 år under samme tag sidste juleaften. Klik på billedet og scroll ned for at se flere billeder fra FRIJUL 2015.

Da først julestegen var landet, og krudttågen fra nytåret var lettet, ville jeg aldrig have gættet, at 2016 ville blive så fantastisk. Det begyndte stærkt, da Meisterstück forærede Din e-hjælp en video med Ann. Hun vil helst skrive korte ord ved tastaturet, fx ‘god’ jul i stedet for ‘glædelig’. Hver gang jeg sender nyhedsbrev ud, mailer hun sødt tilbage, og hun underskriver sig med mosefundet. Eller mosen eller mf.

(Teksten fortsætter under videoen)

FRIJULen varede lige til februar, hvor et par af gæsterne optrådte live i Absalon på Vesterbro. Det var bevægelsen Fucking Flink der drømte om få rare mennesker til at give noget flinkhed videre, så det kan spredes som ringe i vandet. Det job passede lige til Hanne og Leon, der fortalte meget levende fra sofaen og ud til publikum i salen.

hanne og leon LIVE.PNG

De, eller det vil sige kun Hanne, fortalte om, hvordan det var at kaste sig ud i at holde FRIJUL sammen med en masse, de ikke kendte på forhånd. De havde aldrig optrådt på en scene før, men det gik bare så godt. Hanne mener ikke, hun vil gøre det igen, men jeg tror nu, hun er til at lokke.

Flere af dem jeg møder som e-hjælper ved godt, at jeg også er journalist. Birgit havde længe forsøgt at få sat ord på sit liv, og nu skulle det være. Derfor sagde jeg ja til at interviewe Birgit og skrive hendes livshistorie. Det blev hun rigtig glad for, som du kan se ved at klikke på videoen her til højre.

Birgit fik 56 A-4-sider, men jeg fik skrevet meget mere i løbet af sommeren. Sammen med Ole Sørensen, alias Rebellen fra Langeland, skrev jeg en bog, der udkom fra forlaget People’s Press 9. november. Det har været en krævende og ret intensiv proces. Og lærerig og virkelig spændende og enormt sjovt. Her til venstre er et billede fra bogmessen, hvor vi optrådte på forlagets scene. Det var en kunstig situation, fordi jeg skulle forestille at interviewe Ole om noget, vi allerede kendte svarene på. Og så var jeg nervøs. Men Ole hjalp mig, og det hele gik såmænd, som det skulle.

Alt det skriveri er mundet ud i et kursus, hvor jeg underviser i erindringsskrivning. I løbet af efteråret havde jeg et hold på AOF, der var tålmodige og dygtige og interesserede. Undervejs talte vi bl.a. om Ritt Bjerregaards bog, og hun deler ud af sine gode råd og erfaringer til mit hold på en lille video, som jeg optog på årets Folkemøde.

Det næste undervisningsforløb bliver på Tisvilde Seniorhøjskole lige efter påske - hvis der kommer tilmeldinger nok.

Ellers ligger 2017 helt åben. Og hvis det kommende år bliver lige så hektisk som i år, er jeg bare helt klar! Jeg er parat til nye fiaskoer, der er uløseligt forbundet med de chancer, der må tages i jagten på sejrene. Du må kunne rejse dig igen. Af dig selv. For hver succes er der en masse fejlskud og lukkede døre, og det minder denne figur mig dagligt om.

Rigtig glædelig jul og et rasende godt nytår :-)