Bid ikke på krogen

- Hvor er jeg glad for at få dig i røret, sukker den fremmede dame lettet i telefonen. Hun ringer og er oprevet. Med virkelig god grund.

Hun hedder Majbrit og fortæller, at hun har haft en mand i røret, der hævdede at være fra Microsoft, og at der var noget galt med hendes computer. Han var svær at forstå, for han talte så gebrokkent engelsk. Selv om hun var skeptisk, fik de hende alligevel til at hente noget ned på computeren.

- Når jeg spurgte ham, om det virkelig kunne passe, at han var fra Microsoft, blev han mopset og skældte mig ud, siger førtidspensionisten.

Han sagde også, at hvis han var en ‘rigtig hacker’, ville han bare kunne gå ind på hendes computer uden videre. I omkring en time prøvede han at få kvinden til at følge sine instrukser, men på et tidspunkt blev hun rigtig bange, og hun truede med politi og lagde på.

- Men så skrev de sådan nogle beskeder til mig inde på computeren, at hvis jeg ringede til politiet, var jeg nu selv blevet kriminel, fordi jeg havde gjort, som de sagde, fortæller hun.

Majbrit bruger ikke sin computer særlig tit, for hun er mest på iPad’en. Hun vil vide, om der nu også er risiko for, at forbryderne har adgang til den også. Det kan jeg berolige hende med, at de ikke har. Hun har heldigvis heller ikke givet dem sine kreditkortoplysninger, men åbenbart en form for fjernadgang. Jeg henviser hende til en dygtig it-konsulent, der kører i hendes område, og som kan komme og kigge på hendes computer.

Det, de skruppelløse idioter gør, er at de oplyser en lang række tal og bogstaver. Helt præcist dette her: 

888DCA60-FC0A-11CF-8F0F-00C04FD7D062

 Ser du denne sorte boks (her i formindsket udgave) er du ved at være gået for langt. Smid røret på.

Ser du denne sorte boks (her i formindsket udgave) er du ved at være gået for langt. Smid røret på.

De påstår, at det er et unik ID-nummer til netop din computer, men det er løgn. Den talstreng ligger på stort set alle maskiner.

Dette her ‘unikke ID’ bliver deres ‘bevis’ på, at de skulle have reelle hensigter. De beder dig om at holde Windows-tasten nede og samtidig trykke på R. Bagefter vil de have dig til at taste ‘cmd’. Så kommer der en sort boks frem, og hvis du ikke allerede har fået dem ud af røret på dette tidspunkt, så gør det nu. 

Det er noget forbandet svineri, og jeg håber virkelig ikke, de får skovlen under flere.