Ingen mobil - ingen handel

Efter Danmarks Radio bragte et indslag med Din e-hjælp, får jeg en mail fra Børge Rasmussen i Esbjerg.

Af og til når han handler på nettet, benytter forskellige webbutikker betalingsmåden 'Verified by Visa'. I betalingsforløbet taster han kortnummer osv. ind, men til sidst skal han også indtaste en engangskode, der bliver sendt via sms.

Problemet for Børge er, at han har valgt at leve uden mobiltelefon, og derfor kan han ikke modtage sms. 'Findes der så en anden måde at betale på?', spørger han.

På jagt efter svaret ringer jeg til flere af de store banker, og efter at have hængt i telefonkø, tastet mig gennem utallige telefonsluser, kommer jeg endelig igennem til et levende menneske.

teletjek

Hun kan ikke svare på stående fod, men må vende tilbage, og det falder ikke ud til Børges fordel.

Det er nemlig op til hver enkelt butik at vælge, hvordan betalingen skal foregå hos dem. Og hvis Børge ikke kan blive 'Verified by Visa', fordi han er uden mobil, må han finde et andet sted at handle.

Det gør han så, og det får ham nu ikke til at overveje at anskaffe sig en mobil.

- Jeg kan ikke se nogen grund til at have sådan en. Det er bare endnu en kilde til overvågning af os borgere. Jeg savner heller ikke en mobil.

Ifølge en undersøgelse bestilt af Metroxpress var der i december 2013 bare en procent af danskerne mellem 18-74 år, der ingen mobil havde.

Derfor talte Børge og Din e-hjælp sammen over fastnettelefonen, og det kunne jo godt gå hen og blive en vane.