Glæden efter Valby Bakke

Forleden asede jeg op over Valby Bakke på min trofaste tohjuler. På toppen åndede jeg lidt lettere op, og da det begyndte at gå ned, gik det omvendt op for mig, at mine ture rundt i byen har fået nye fikspunkter.

Fra cykelstien kunne jeg nikke op mod tredje sal, hvor Elsa bor, som jeg hjalp med at spare 287,- kr. om måneden i teleudgifter. Og længere nede sendte jeg en venlig tanke til Bente, som var så sød at maile til mig, efter hun fik en positiv tilbagemelding på ansøgningen om boligsikring, som jeg hjalp hende med at sende.

Længere ude ad Roskildevej kom jeg forbi nogle bygninger, der mindede mig om Hanna, der har sin helt egen særlige og sjove personlighed. Efter at have krydset banen passerede jeg Hedvigs adresse. Før mit besøg havde hun ikke haft hjælp til computeren, siden hendes nevø var forbi. Han er 54 år gammel og bor i Jylland.

  Cyklen er en  BSA , der udover motorcykler også lavede våben .  (Foto: mavesen)

Cyklen er en BSA, der udover motorcykler også lavede våben. (Foto: mavesen)

Sådan popper det ene indtryk, billede eller kommentarer op, mens jeg cykler rundt i byen. 

Efter en sammentælling viser det sig, at jeg kørte mere end 250 km på den lille cykel (ses til højre) i de sidste seks uger af 2014. Uden gear. Og der er omveje og vildveje ikke en gang talt med. 

Det er en fin cykel, men sadlen er utæt, så der er våd buksebag, når det regner. Trods bagskærmen sjasker mudder op

langs ryggen, når cykelstierne virkelig
er fyldt med vand,
 og så er bremserne faktisk heller ikke så gode, nu jeg tænker efter.

  Den nye tohjuler i mørkebrun. Eller 'chocolate' som de siger i reklamebranchen. (Foto: GEO)

Den nye tohjuler i mørkebrun. Eller 'chocolate' som de siger i reklamebranchen. (Foto: GEO)

Derfor har jeg investeret i en ny cykel, og den grønne BSA står i kælderen som reserve. Noget andet helt nyt er, at jeg kører med cykelhjelm.

Til min irritation har jeg en meget mærkelig hovedform, så det har været enormt svært at finde en hjelm, der er til at holde ud at have på. Kønt eller behageligt bliver det aldrig.

Men nu er trafiksikkerheden i top :-)


Følg også 'din.e.hjaelp' på Instagram