De gamle er lette ofre

- Min datter sagde: 'du har været et nemt offer'.

Sådan citerer ekstrabladet.dk den 94-årige Karen Pedersen fra Vejle, der kort før jul fik lænset sin konto af tricktyve.

Desværre er det ikke bare op til jul, ældre er enormt udsatte. Og desværre er det heller ikke kun på gader og stræder, men også i deres eget hjem, de bliver bestjålet og overfaldet.

Efter jeg de sidste par måneder af 2014 har cyklet rundt til mennesker oppe i årene, er mit klare indtryk, at de virkelig tit bliver udpeget af kriminelle undermennesker. 

Hvilken tarvelig person er det, der ser en ældre kvinde, der med møje og besvær får slæbt indkøbsposerne hen til sin gadedør, og vælger ikke at hjælpe hende, men i stedet følge efter ind i opgangen, overfalde hende og gå derfra med to skallede 200 kronesedler i en stjålet pung? Eller hvem lyver sig ind i en opgang for at lure navneskiltet på rollatoren, så de primitivt kan gå direkte efter den svageste i bygningen?

Og så var der ægteparret, der åbnede døren for en nydelig, ung mand. Han havde et hus til salg længere nede ad vejen (tilsalg-skiltene var der godt nok), og nu havde han smækket sig ude. Men låsesmeden tog kun kontanter, og det havde han ikke på sig. Om de kunne hjælpe?

Naturligvis! Den unge gæst blev budt indenfor, han fik kaffe, og han roste deres smukke have. Han lånte 1000 kr. kontant og en stor pose frugter fra haven, fik han også med sig.

Samme aften dukkede han sjovt nok ikke op som aftalt for at betale pengene tilbage.

Da det gik op for ægteparret, at de var blevet narret, skammede de sig så grueligt.

Men hvornår er det blevet en skam at ville hjælpe mennesker i knibe? Hvor er det sørgeligt, at det kommer til at føles forkert at gøre det rigtige. Det er så lurvet, og på den måde bliver vi alle fattigere. I alle henseender.

Jeg glæder mig over, at barmhjertige fremmede har sendt penge til Karen i Vejle. Og jeg glæder mig til det nye år.

Må 2015 bringe sundhed, solskin og masser af samvær med sig - uanset alder.

Godt nytår :-)


Se flere billeder fra 'din.e.hjaelp' på Instagram